Selecteer een pagina

Rijinstructeur worden

Wil jij graag zelf rijlessen gaan geven? Of ben je van plan om auto rijinstructeur te worden? Wij geven alle rijbewijs kandidaten persoonlijke en professionele begeleiding om zijn rijbewijs te behalen. Dit kunnen wij ook doen voor jou om je WRM bevoegdheidspas (Wet Rijonderricht Motorrijtuigen 1993) te halen.

Hoe ziet de opleiding tot rijinstructeur eruit?

Samen maken we een planning waarbij je de praktijkstage bij Verkeersschool Doen kan gaan afronden. Tijdens je opleiding tot auto rij instructeur heb je 3 fases.

Fase I
1.a Theorie examen van de verkeerstaken,
1.b Praktijkrit,

Fase II didactische voorwaarden
2.a Theorie examen over lesvoorbereiding,
2.b Theorie examen over lesuitvoering en beoordeling,

Fase III
Praktijkstage,
3.a Praktijkexamen bij het IBKI

Als je fase I en fase II met een voldoende resultaat hebt afgerond krijg je een stagepas welke 12 maanden geldig is. Met deze stagepas moet je de verplichte stageperiode van minimaal 40 uur rijlessen verzorgen en dat kan bij onze rijschool om je opleiding tot rijinstructeur te voltooien.

Praktijkstage voor je opleiding tot rijinstructeur

Voor het IBKI moeten jij minimaal 5 uur passief achter in de lesauto en 35 uur actief naast een rijbewijs kandidaat in opleiding een rijles verzorgen. In beide gedeeltes ben je samen met een stagementor van Verkeersschool Doen en gaan jou hierbij begeleiden en coachen. Hierbij gaan we jou alvast voorbereiden voor je stagebeoordeling.

Je gaat dan ook voor een rijbewijs kandidaat een lesplan voorbereiden zoals je dat ook moet doen bij je stagebeoordeling. Je mag daarbij gebruik maken van alle hulpmiddelen die jij nodig hebt. Denk hier bijvoorbeeld aan de rijprocedure, handelingsanalyse en situatieschetsen. We gaan je hierbij coachen en toetsen naar de goede richting. Hierbij maken we ook gebruik van de beoordelingsprotocol van IBKI. Dit document wordt ook wel “Instructie geven en coachen” genoemd.

Nadat de stageperiode is goedgekeurd door IBKI is het tijd voor de laatste fase van je opleiding tot rij instructeur. Bij de stagebeoordeling ga je met een examinator van IBKI een rijles geven van minimaal 50 minuten en maximaal 80 minuten. In deze rijles wordt je op punten beoordeeld welke je moet beheersen.

Kijk ook eens op de website van IBKI voor meer informatie over de theorie, praktijkexamen of het aanmelden hiervan. Heb je nog eventueel andere vragen of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Contact opnemen!

Na het invullen van onderstaand formulier nemen wij binnen 24 uur contact met je op.
Wij verwerken uw gegevens volgens ons privacy verklaring.

11 + 13 =