» Tips » Wat is een eigen verklaring

Wat is een Eigen Verklaring?

Nadat je voldoende rijlessen hebt gehad, kunnen wij van Verkeersschool Doen het praktijkexamen bij het CBR Berkel-Enschot, CBR Den Bosch of CBR Breda voor je aanvragen. Hiervoor hebben wij een 'Eigen Verklaring' van het CBR nodig. In deze verklaring staat of je geestelijk en lichamelijk gezond bent en dus rijgeschikt bent. Sommige gezondheidsproblemen, beperkingen of bepaald medicijngebruik kunnen invloed hebben op je rijvaardigheid. Het CBR heeft daarom deze 'Eigen Verklaring' opgesteld. Je kunt de 'Eigen Verklaring' via het CBR zelf kopen, maar Verkeersschool Doen biedt deze in onze pakketten aan voor zeer scherp tarief.

Vragenlijst

Om de 'Eigen Verklaring' te krijgen, moet je een vragenlijst invullen. In deze vragenlijst staan vragen over je gezondheid. Deze lijst moet voordat we het praktijkexamen aanvragen door jou worden ingevuld. Doe dit op tijd, want in sommige gevallen kan het vier maanden duren om je rijgeschiktheid te beoordelen. Als je alle vragen met 'nee' kunt beantwoorden, is er niks aan de hand en ben je helemaal klaar om af te rijden. De datum van het praktijkexamen krijg je dan ook snel binnen via je mail. De verklaring onderteken je voordat je naar het CBR gaat of tijdens het gesprek met de examinator.

Een 'ja' ingevuld

Als je een vraag met 'ja' moet beantwoorden, dient er contact opgenomen te worden met het CBR voor een medisch dossier. Het betekent zeker niet dat je per definitie niet rijgeschikt bent als je een 'ja' moet invullen. Het CBR kan beslissen dat je toch gewoon capabel genoeg bent om een normaal rijbewijs te halen, of je haalt een rijbewijs dat een bepaalde tijd geldig is of waarmee je onder bepaalde voorwaarden mag rijden. In het slechtste geval ben je niet geschikt om auto te rijden, maar dit komt maar zelden voor, zeker gezien de persoonlijke en professionele begeleiding van Verkeersschool Doen uit Tilburg. Dit kunnen we van tevoren al goed beoordelen.


Direct contact 013 20 32 456BEL DIRECT: 013 20 32 456
Zullen wij je bellen?Bel direct! 013 20 32 456
Direct contact 013 20 32 456DIRECT CONTACT?013 20 32 456