» Tips » Tips voor het praktijkexamen

Tips voor het praktijkexamen

Het is zover! Eindelijk ga je je rijexamen afleggen. Na maanden van oefenen ben je er eindelijk klaar voor. Wij geven je wat extra aandachtspuntjes om je examen tot een succes te maken.

Goed begin, halve werk

Dit oude Nederlandse spreekwoord zegt al veel. Het is belangrijk dat je een goede voorbereiding hebt gehad en veel geoefend hebt vooraleer je je examen gaat afleggen. Zonder goede voorbereiding ben je een vogel voor de kat op je examen. Ga ook pas je examen afleggen als je helemaal zeker bent van je stuk.

Big deal

Veel mensen hebben schrik van hun rijexamen. Dit is helemaal niet zo erg. Een beetje stress is gezond en je zal hierdoor beter presteren. Het is een ritje zoals een ander. Als je toch extreem veel last van faalangst zou hebben, dan kan je ervoor kiezen om het faalangstexamen af te leggen.

Bijzondere manoeuvres

Oefen je bijzondere manoeuvres goed in. Voor velen is dit een hekelpunt tijdens hun examen. Zorg ervoor dat je deze goed kan uitvoeren, dit zal je minder stress bezorgen wanneer de examinator je vraagt om een manoeuvre uit te voeren.

Probeer niet foutloos te rijden

Foutloos rijden is onmogelijk. Iedereen maakt weleens een foutje. Een klein foutje is dan ook geen ramp. Je hebt ruimte genoeg om enkele kleine foutjes te maken, van je fouten moet je leren! Als je een fout maakt, blijf dan rustig. Je kan je fout eventueel tegen je rijexaminator vertellen zodat hij weet dat je de fout inzag.

Maak indruk

Ben je onzeker, probeer dan toch een zekere indruk uit te stralen. De indruk maakt de man. Laat zien dat je weet waar je mee bezig bent, doe geen aarzelende dingen.


Direct contact 013 20 32 456BEL DIRECT: 013 20 32 456
Zullen wij je bellen?Bel direct! 013 20 32 456
Direct contact 013 20 32 456DIRECT CONTACT?013 20 32 456